E-KIRJA ’ANNA HEVOSELLESI MAHDOLLISUUS’ JULKAISTU

Oletko tavoitteellinen ratsastaja ja haluat ymmärtää hevostasi parhaan taitosi mukaan?

VAROITUS!! KIRJAA EI VOI TÄLLÄ HETKELLÄ OSTAA NETISTÄ. JOS LÖYDÄT VERKKOSIVUSTOJA, JOILLA TEOSTA KUITENKIN TARJOTAAN, MENETÄT RAHASI, MUTTA ET SAA MITÄÄN VASTINEEKSI. KIRJAN VOI OSTAA AINOASTAAN LÄHETTÄMÄLLÄ TILAUS OSOITTEESEEN info@mytransmission.fi

Onko tavoitteesi kilpailla este- tai kenttäratsastuksessa, tehdä ehjiä suorituksia koululuokissa tai yksinkertaisesti vaan nauttia sopusointuisesta harrastamisesta rakkaimman hevosystäväsi kanssa? Onko sinulla ratsastuksellisia ongelmia, joihin et vielä ole löytänyt ratkaisua? Jos vastauksesi on kyllä, tässä tulee kirjavinkki juuri sinulle. Voit myös tilata e-kirjan ystävällesi lahjaksi.

Agoston d’Endrödyn kirjoittama klassikko ’Give Your Horse a Chance’ on kattavin ratsukon valmentamisesta ja kilpailemisesta koskaan kirjoitettu teos. Siitä on juuri ilmestynyt sähköinen suomennos nimellä Anna hevosellesi mahdollisuus.

Tilausohjeet

Hanki oma henkilökohtainen kappaleesi hintaan 30 e (sis. ALV 10 %) lähettämällä sähköpostitilaus osoitteeseen info@mytransmission.fi – lähetämme laskun, jonka maksettuasi lähetämme sähköisen aineiston sinulle välittömästi (viimeistään seuraavana arkipäivänä).

HUOM! Mainitse tilauksessasi etu- ja sukunimesi ja kotiosoitteesi.

Jos haluat tilata julkaisun lahjaksi, mainitse tilauksessa myös lahjan saajan nimi ja sähköpostiosoite. Lisää tilaukseen tervehdyksesi lahjansaajalle, niin laitamme sen toimitukseen mukaan. Ilmoitamme lahjan toimituksesta sinulle vielä erikseen.

***

Lue kirjan tekijän Agoston d’Endrödyn henkilöprofiili

Suomennoksen asiatarkastaja ja oikolukija Eerika Häkkinen kuvailee teosta näin:

ANNA HEVOSELLESI MAHDOLLISUUS on kirja, jonka kannesta kanteen johtava punainen lanka on hevosen edun ja halukkuuden korostaminen. Tyytyväinen hevonen on kaiken ratsastuksen lähtökohta. Teos on kirjoittajan vahva vetoomus sen puolesta, että hevosemme saisi mahdollisuuden.

Vaikka kirjailijan tapa esittää asioita on paikoin jopa ylenpalttisen analyyttinen ja nippelitasolle asti tekninen, hänen perusajatuksenaan on hevosen innon ja hengen vaaliminen siten, että siitä tulee ratsastajalleen luotettava kumppani ja päinvastoin. 

Toiselle ratsastajan toiminnan pilkkominen pienen pieniksi liikkeiksi ja niiden osiksi voi auttaa oman ratsastamisen analysoinnissa ja sen kehittämisessä, kun toinen taas ehkä ohittaa teknisen analyysin ja sukeltaa suoraan seuraamaan kehityskaarta orastavasta urheiluhevosen aihiosta olympiakilpahevoseksi. Kenelle tahansa hevosista kiinnostuneelle lukijalle kirja antaa kurkistusikkunan ajassa taaksepäin ja herättää huomaamaan, että hevonen ei sinällään ole muuttunut. Joitakin asioita tehdään eri tavalla nykyisin, koska tieto hevosen(kin) oppimisesta on lisääntynyt. Toisaalta monet asiat tehdään meidän maailmassamme hätäisemmin ja kiireen kanssa antamatta hevoselle aikaa kehittyä fyysisesti ja psyykkisesti uusien vaatimusten tasolle. 

Itse olen kirjan ensimmäisen kerran kahlannut läpi englanniksi yli kolmekymmentä vuotta sitten sanakirjan kanssa. Sittemmin olen kouluttautunut hevosalalle ja opetusalalle, tehnyt työtä ratsastajien ja hevosten parissa sekä kasvattanut urheiluhevosia. Nyt käännösprosessiin osallistuessani kirja pääsi aiemmasta tutustumisesta huolimatta yllättämään: se on edelleen oikeaa asiaa oikealla asenteella. Aika ei ole ajanut sen ohi, vaan ennemminkin luonut tarpeen palata perusasioiden äärelle. Minulle kirja tässä kohtaa elämääni oli uskonvahvistaja omalle ammatti-ideologialleni – anna hevoselle mahdollisuus!

-Eerika Häkkinen

Eerika Häkkinen ja FWB-tamma Gratia Green, Eldorado van de Zeshoek – Zymbal – Labirynt xx – Kadyks xx
Kuva (c) Emma Julkunen